Дали уживате во зимските авантури или, пак, повеќе сакате снегот да го гледате од прозорецот и да уживате во домашна атмосфера? Дали сте повеќе фан на ...
сите 6 | | | веќе видена

(Специјално за САКАМДАКАЖАМ.МК од Берлин: Силвера Падори-Кленке) „Господ постои, името ѝ е Петрунија“, утринава со првата воопшто проекција на еден македонски ...
| | веќе видена

Општина Битола деновиве ја отплати втората рата во износ од 7.866.783 денари од кредитот земен од Светската банка, информираат општинските власти. „Кредитот, ...
сите 3 | | | веќе видена

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ – Битола и Универзитетот во Сараево потпишаа Договор за меѓууниверзитетска соработка. На свеченост што се одржа во Сараево, ...
сите 3 | | | веќе видена

По неколку години „медиумска илегала“, Мелита Ракичевиќ деновиве јавно говорела за разводот со сопругот Соме, но открила и детали поврзани со нејзината бурна ...
сите 2 | | | веќе видена

Родител на пациент во психијатриската болница „Демир Хисар“ на почетокот на јануари годинава се пожалил кај Народниот правобранител дека неговото дете и ...
| | веќе видена

“Интерарт културниот центар, внимателно ја разгледа ситуацијата во која што се најдовме, по објавувањето на годишната програма на министерството за култура, на ...
сите 3 | | | веќе видена

Ова се познати Македонци кои за жал беа жртви на асфалтот… Замина Сашка Петковска, песните останаа... Постарите раскажуваат, помладите слушаат за дамата со ...
| | веќе видена

Со редицата (не)ефикасни стечајни постапки, тешко ќе можеме да се надеваме дека ќе се случи нешто позитивно. Тоа не само што фрла дамка врз ефикасноста и ...
| | веќе видена