Концерт со наслов „Мајска сесија – Дојди да се преслушаме“, ќе се одржи вечер на платото пред Универзитетот Св. Кирил и Методиј“ во Скопје како централен ...
сите 3 | | | веќе видена

Во денешно време кога сѐ позачестени се меѓуврсничкото насилство и несогласувањата помеѓу учениците, генерацијата 1961-ва од Средното економско училиште во ...
| | веќе видена

Македонската пејачка Сара Сурлаџиоска неодамна дипломираше и стана акдемски граѓанин. И тоа не било каков. Имено Сара стана дипломирана медицинска сестра - ...
| | веќе видена

На турнеа низ Македонија, српскиот уметник Стефан Симиќ пред публика ќе го престави својот проект „Театар на искреноста“. Настапот го најави како спој на ...
сите 5 | | | веќе видена

Откако ги преброја годините нанзад во кои е „сингл“ на Марија Луиса Тодоровска некако и се видоа многу, па почна низ главата да и се мота она што досега ретко ...
| | веќе видена