Младински културен центар ‒ Битола организираше креативна работилница за изработка на мурал во основното училиште “Д-р Трифун Пановски“ во Битола. Волонтерите ...
сите 2 | | | веќе видена

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола го промовира првиот број на „Нови хоризонти“ - списание за студентски истражувања заедно со издание - Зборникот ...
| | веќе видена

Општините Свети Николе и Ново Село стануваат дел од „Крени глас против врсничко насилство“. Во рамки на кампањата, во основните училишта под нивна надлежност ...
сите 11 | | | веќе видена

МВР во билтенот објави дека газда од Прилеп пријавил во полиција дека четири работнички од Непал кои работеле во неговата фирма не се вратиле во куќата во која ...
сите 4 | | | веќе видена

Оформувањето на Македонија како самостојна и суверена држава беше рожба на неколку македонски генерации. Водени од идеалите за слобода и независност, илјадници ...
| | веќе видена

Оваа сабота, 13 април, во Битола ќе се реализира целодневен музички настан „Градот ме тера да пеам“ во рамки на програмата на фестивалот АКТО 19 „Јавни ...
сите 8 | | | веќе видена

„Не е до нив, до тебе е“ е моќна кампања во која никој ништо не ветува, а сепак секој делува за поголема одговорност пред својата граѓанска должност. ...
сите 3 | | | веќе видена

Народот се изнаслуша грст слогани и потслогани на седумте претседателски кандидати, а допрва на нивните уши ќе се атакува. Кој може ќе издржи, кој сака и ќе ...
| | веќе видена

Синодот на МПЦ-ОА, по предлог на Синодската комисијата за канонзирање на светии, на денешната седница одлучи да ги вброи во диптихот на светители и ...
сите 4 | | | веќе видена