Енциклопедијата „Основоположниците на македонската современа уметност“ од писателката Елизабета Баковска, во издание на Центарот за визуелна комуникација ...
сите 2 | | | веќе видена

Патеките што водат до прочуениот Филмски мост во Зовиќ, во заедничка еколошка акција од отпадоци ги исчистија ученици од Основното училиште „Тодор Ангелевски“ ...
сите 2 | | | веќе видена

Маловишта, единственото село во границите на Националниот парк Пелистер, е прогласено за заштитена рурална споменична целина, соопшти Викторија ...
| | веќе видена