Ученици од Битола и од Скопје новата учебна година ќе ја почнат со хуманитарна „Трка на радоста“. Манифестацијата ќе се одржи на 1 септември во двата града, ...
сите 10 | | | веќе видена

Томе Лозановски, пензиониран професорот по физичко воспитување е најстариот битолчанец што се искачил на Мон Блан, највисокиот врв на Алпите. Тој овој подвиг ...
сите 2 | | | веќе видена