Карем Хендави е нов член на Еурофарм Пелистер. Иако пред неколку дена е потрврден договорот, сепак тој ќе допатува во Битола по завршувањето на СП. Неговата ...
сите 16 | | | веќе видена

Во својата колумна насловена „Играјте за Кире“ на порталот Балкан Хендбол, авторот Жика Богдановиќ одвојува дел и за Кире Лазаров и македонската ракометна ...
сите 4 | | | веќе видена

Денеска во Романија на 67-годишна возраст почина Богдан Маковеј, име кои е силно врзано за историјата на македонскиот ракомет, личност која и тоа како многу ја ...
сите 3 | | | веќе видена