Министерот за здравство Венко Филипче продолжува со низата објави за дообјаснување на ситуацијата со коронавирусот во нашата земја, но и споделување корисни ...
| | веќе видена

Битолска млекара излезе пресрет и обезбеди финансиска помош за ургентните потреби на Министерството за здравство за сервис и репарација на апаратите за ...
сите 14 | | | веќе видена

Скопје, 3. април 2020 (Inpress) – Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, денеска на прес-конференција во Владата ги ...
сите 27 | | | веќе видена

Откако дел од работодавачите на вработените им поделија спогодби за напуштање на работните места за време на корона кризата, Државниот инспекторат за труд ...
| | веќе видена

Потврден коронавирус има кај 570 луѓе во земјава, од кои 239 се од Скопје. По поминати 24 часа, до вчера во 15 часот беше соопштено за 15 новодијагностицирани ...
сите 13 | | | веќе видена

Новопоставенот директор на Општата болница во Охрид, д-р Горан Балески денеска соопшти дека состојбата со заразата со коронавирусот будно се следи, уверувајќи ...
сите 11 | | | веќе видена

Ленче Нелоска од ВМРО-ДПМНЕ преку свој статус на Фејсбук му се обрати до министерот за здравство Венко Филипче и му препорачува мерки кои тој ги игнорирал во ...
сите 4 | | | веќе видена

Во рамките на иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за комуникација со граѓаните “вашите проблеми, заеднички решенија-ја сакам Македонија”, до партијата и денес ...
сите 6 | | | веќе видена

Веќе со право некои ученици одбиваат да ги извршуваат домашните задачи, проектите, одбиваат да се вклучат на он-лајн часовите, се исклучуваат и од работните ...
сите 2 | | | веќе видена

На 7 Април