Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој ...
сите 7 | | | прочитана: 545 | веќе видена

 Обожава да го поминува времето со дедо ѝ додека ѝ раскажува приказни од младоста, на почетокот имала тешкотии и сакала да се откаже од блогерството, а тоа ...
| | прочитана: 305 | веќе видена

Вработена во битолската болница со дрски навреди и ужасни зборови кон ликот и делото на Гоце Делчев. Таа е медицинска сестра, но и портпарол на болницата. Овие ...
сите 4 | | | веќе видена

 Најпосле стигнавме до еден доста изолиран дел во Македонија. Со олеснување ги отворив вратите од автомобилот и целиот испотен, излегов надвор. Не се дишеше. ...
| | веќе видена

На 21 септември 1902 година (според некои извори 1901-ва) во родниот Велес, во Џајково Маало, во борба против османлискиот аскер, откако снемал муниција, се ...
| | веќе видена

Владо Малески (5 септември 1919 - 23 септември 1984) е истакнат македонски писател, општествено-политички работник, издавач и револуционер. Автор е на текстот ...
| | веќе видена

Голем дел од светската популација (се проценува дека е над 50%) е инфицирана со бактеријата Helicobacter Pilory, која има способност да преживее во киселата ...
| | веќе видена