На повикот за грантови за технолошки развој што го објави Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), најголем дел се компании кои првпат конкурираат. Од ...
сите 8 | | | веќе видена

Дваесетишестгодишната Марија од Битола, беше погодена од пандемијата на коронавирусот и oстана невработена. Во таква ситуација, како младо лице, се потрудила ...
сите 2 | | | веќе видена

По предлог-одлуки на Собранието на акционери, на продажба се ставени градежни-деловни нефункционални објекти во сопственост на ПИ Благој Ѓорев АД Велес, а меѓу ...
сите 3 | | | веќе видена